NIBBIXWOUD - Na twee degradaties is SEW de competitie in de vierde klasse uitstekend begonnen. Op eigen veld won de ploeg van de nieuwe trainer Jan Berkhout met ruim verschil van Strandvogels: 4-0.

Onder een stralende najaarszon was de thuisploeg van quitte af aan de betere ploeg. Dat resulteerde al in een handvol kansen, maar het geluk ontbrak met name bij spits Mitch rekveld. Op slag van rust sloeg SEW echter alsnog tweemaal toe. Glenn Vlaar opende de score en die werd kort daarna verdubbeld door Sepp Ooijevaar na een voorzet van Kay de Wilde.

Na de rust probeerde Strandvogels nog wel de bakens te verzetten, maar miste men de nodige stootkracht voorin. Het duel werd na een uur spelen door Max Draijer, één van de uitblinkers aan SEW-zijde, die het eindpunt was van een prima aanval. In de slotfase mocht dezelfde Draijer ook nog eens de eindstand op 4-0 bepalen.

SEW speelt komende zondag een uitwedstrijd bij SC Dynamo in Ursem. Strandvogels speelt dan thuis tegen Ilpendam.