WOGNUM - De handbalsters van Westfriesland/SEW zijn na de Europese uitschakeling tegen het Zweedse Kristianstad in de eigen competitie nog steeds op dreef. De ploeg van coach Michael Vijverberg hield zaterdag de ongeslagen status vast met een 27-25 overwinning op Quintus.

Het was een wedstrijd die op een eer ging met een grillig scoreverloop. SEW begon zeer sterk aan het duel en nam al rap een voorsprong van vier punten, maar in het tweede kwartier van de eerste helft liet het scorend vermogen de ploeg in de steek en sloegen de gasten uit Kwintsheul toe met een 11-15 ruststand tot gevolg.

SEW pakte snel de draad weer op na rust mede dankzij het scorend vermogen van Denise Mol en sterk spel van aanvoerster Danique Boonkamp. De achterstand werd ongedaan gemaakt al bleef Quintus continu het spoor. Doelpunten van Boonkamp en Van Diepen in de slotfase brachten uiteindelijk de beslissing voor SEW dat dinsdag alweer in actie komt als V&L op bezoek komt.

SEW - Quintus 27-25 (11-15)

Doelpunten SEW: Mol 6, Op den Kelder 5, Van Zijl 5, Van Diepen 3, Vlaming 3, Boonkamp 2, B. Bakker 1, Filemieg 1, Gooyers 1