WOGNUM - De handbalsters van Westfriesland/SEW hebben zoals verwachten niet kunnen stunten in de tweede ronde van de EHF-Cup tegen het sterke Kristianstad. Na de 32-23 nederlag in Zweden ging de ploeg van coach Michael Vijverberg ook in Wognum onderuit: 25-35.


Heel even mocht het goed opgekomen thuispubliek even hopen op een stuntje toen SEW een 6-3 voorsprong pakte, maar net als een week eerder toen de Westfriese ploeg bij rust op voorsprong stond werd al snel duidelijk dat als de Zweedse ploeg even gas gaf men ook zo weer wegliep. En daar kon ook de ervaren keepster Myrthe Mak niets aan veranderen. Bij rust bleef de schade nog beperkt tot 12-16, maar na de pauze liep de Zweedse ploeg beetje bij beetje meer uit met uiteindelijk een verschil van tien doelpunten bij de laatste zoemer.

Waar met name de vele jonge speelsters in de selectie van SEW weer een ervaring rijker zijn kan SEW zich nu volledig op de competitie richten. Daarin ontvangt men volgende week Quintus dat net als het in competitieverband nog ongeslagen SEW zes punten heeft, maar daar wel een wedstrijd meer over deed.

SEW - Kristianstad (Zwe) 25-35 (12-16)

Doelpunten: Mol 5, Op den Kelder 5, Gooyers 4, K. Bakker 3, Van Diepen 2, Huele 2, Van Zijl 2, B. Bakker, Vlaming.